چابهار: نقاشی طبیعت بر بوم زمان

تهران - ایرنا - چابهار، جایی که تاریخ و طبیعت در هم آمیخته‌اند و تصویری بی‌بدیل از هنر خلقت را به نمایش گذاشته‌اند. قلعه‌های باستانی، قبرستان جن‌ها و سواحل بکر این شهر، گواه بر قدمت و زیبایی منحصر به فرد آن هستند، زیبایی‌ای که بر بوم زمان، نقاشی شده است.

به گزارش ایرنا زندگی _ چابهار، نگین درخشان سواحل مکران، شهری است که نامش تداعی‌گر بهاری همیشگی است. این شهر بندری، واقع در استان سیستان و بلوچستان، با جاذبه‌های طبیعی و تاریخی بی‌نظیرش، هر ساله گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب می‌کند. از سواحل آرام و دریای نیلگون گرفته تا روستاهای سرسبز و قلعه‌های باستانی، چابهار سفری به دنیایی از شگفتی‌ها و زیبایی‌ها را نوید می‌دهد.

این شهر  تنها یک شهر ساحلی نیست، بلکه گنجینه‌ای از تاریخ و فرهنگ است. قدم زدن در کوچه پس کوچه‌های این شهر، شما را با مردمانی خونگرم و مهمان‌نواز آشنا می‌کند که با آغوش باز پذیرای گردشگران هستند. بازدید از مکان‌های تاریخی مانند “قبرستان جن‌ها” و “قلعه تیس”، شما را به سفری در اعماق تاریخ می‌برد و داستان‌های ناگفته این سرزمین را برایتان بازگو می‌کند.

اگر به دنبال تجربه‌ای متفاوت و فراموش‌نشدنی هستید، چابهار مقصدی ایده‌آل برای شماست. در این شهر می‌توانید در کنار سواحل زیبا به استراحت بپردازید، از تماشای غروب خورشید در دریای مکران لذت ببرید، در بازارهای محلی به خرید صنایع دستی بپردازید و طعم غذاهای محلی را بچشید. چابهار با طبیعت بکر و جاذبه‌های متنوعش، خاطراتی ماندگار را برای شما رقم خواهد زد.

چابهار: نقاشی طبیعت بر بوم زمان

 قبرستان جن ها یکی از آثار باستانی استان سیستان و بلوچستان

 قبرستان جن ها یکی از آثار باستانی استان سیستان و بلوچستان است که حتی شنیدن نام آن شما را ترغیب به بازدید از این مکان باستانی می‌کند. فقط کافی است کمی به ماوراء الطبیعه علاقه داشته باشید که با سرو جان به این مکان سفر کنید و از عجایب این قبرستان دیدن کنید. حال آیا به راستی در این مکان اجنه آرمیده‌اند؟ایران و شهرهای بی‌نظیر آن محل بسیاری از پدیده‌ها و جاذبه‌های زیبا و گاها عجیب است. گورستان جن ها، یکی از این پدیده‌های عجیب است که مکانی مرموز و ترسناک در جنوبی‌ترین سمت ایران، یعنی شهر چابهار استان سیستان بلوچستان قرار داشته و با سنگ‌های عظیم و گورهای در کنار هم حفاری شده خود مکانی کاملاً شگفت انگیز برای ماجراجویان علاقه‌مند به دنیای ماوراء طبیعی است.

این گورستان ساکت و مرموز در نزدیکی روستای باستانی تیس با پیشینه تاریخی ۲۵۰۰ساله قرار دارد. و رازآلودگی و عجیب بودن این قبرستان موجب شده که آن را قبرستان جن‌ها بنامند.آرامگاهی با سنگ قبرهایی عظیم، در دل صخره و سنگها که در باور بومیان شبها صدای گریه و شیون از آنجا به گوش می رسد. افراد کنجکاو بسیاری برای بازدید این مکان به سیستان و بلوچستان سفر می کنند.

گورستان جن ها که در زبان  بلوچی به جن سنط نیز معروف است گورستانی تاریک و مرموز با سنگ‌ قبرهای عظیم ‌الجثه است که به مکانی جالب برای ماجراجویانی است که به دنیای ماورالطبیعه علاقه دارند.سنگ قبرهای عجیب و بزرگ که محلی‌ها را به این باور رسانده که این گورها محل دفن آدمیزاد نیست. در این گورستان قبرها کنار هم روی سطحی صخره‌ای حفر شده‌اند که این شیوه‌ی حفاری پرسش‌های زیادی را به وجود آورده است.

بر اساس باور مردم روستا، این قبرها متعلق به جن ها هستند که مردگان خود را در این قبرها دفن کرده‌اند. شب‌ها جن ها به این قبرستان می‌آیند و بر مزار اموات خود عزاداری می‌کنند. اهالی روستا معتقدند اگر شبانه وارد قبرستان جن در چابهار شوند مورد نفرین جن ها قرار می‌گیرند. بنابراین اگر به چابهار سفرکرده و قصد بازدید از این قبرستان را داشتید، روز را برای رفتن به آن انتخاب کنید. چرا که مردم محلی هم با تعریف داستان‌های عجیب و ترسناک، شما را از رفتن به این گورستان در شب منصرف خواهند کرد. قرارگرفتن قبرستان در دامنه کوه نیز آن را به‌خصوص در شب مرموزتر و مخوف‌تر کرده است. بخشی از قبرهای گورستان بر اثر باد و فرسایش تخریب شده است، اما در میان آنها قبری کاملاً سالم به طول ۲۲۵ سانتی‌متر و عرض ۱۱۰ سانتی‌متر وجود دارد. 

بازدید از قبرستان جن ها: با توجه به اینکه این مکان تاریخی در شهر چابهار واقع شده و این شهر در تمام طول سال هوای مطلوبی دارد، امکان سفر به این مکان در چهار فصل سال ممکن است. شما به راحتی میتوانید با خودروی شخصی خودتان به این مکان برسانید و بدون تهیه بلیط از ساعت ۸ صبح تا ۶ بعد از ظهر از آنجا دیدن کنید. چرا که نردم بومی معتقدند  اگر بعد از غروب آفتاب به این گورستان نزدیک شوید دچار نفرین اجنه می‌شوید!

نشانی: استان سیستان و بلوچستان، شهرستان چابهار، روستای تیس، ۳۰۰ متری غرب روستا

چابهار: نقاشی طبیعت بر بوم زمان

ساحل صخره‌ای چابهار (ساحل دریا بزرگ)


چابهار در کرانه دریای مکران و همچنین اقیانوس هند قرار گرفته‌است و می‌توان گفت این ویژگی بیش از هر چیز دیگری آن را به یک شهر محبوب توریستی با اقامتگاه های بوم گردی بکر و منحصر به فرد تبدیل کرده‌است. در حقیقت یکی از تماشایی‌ترین مکان‌های طبیعی در طول سفر به این شهر بندری سواحل آن هستند که از بین آنها ساحل صخره ای چابهار که به آن ساحل دریای بزرگ هم می‌گویند در زمره چشم‌نوازترین آنها قرار می‌گیرد.

در این ساحل دلفریب می‌توانید در آرامش محض از تماشای منظره برخورد موج‌های خروشان با صخره‌های بلند آن لذت ببرید. در فصل وزش بادهای موسمی، بر تعداد جز و مد آب‌های زلال این ساحل افزوده می‌شود و طول موج‌های آن حتی به ارتفاع ۱۵ متری خود هم می‌رسد. علاوه بر آن وجود مرغ‌های دریایی در حوالی این ساحل به آن منظره‌ای رویایی داده‌است.

نشانی: استان سیستان و بلوچستان، شهرستان چابهار، رمین، امتداد خیابان کارگر 
 

چابهار: نقاشی طبیعت بر بوم زمان

کوه گل افشان

یکی از نادرترین پدیده‌های طبیعی را می‌توان کوه‌های گل افشان دانست که تماشای آنها از نزدیک برای علاقمندان به طبیعت بسیار جالب است. یکی از نمونه‌های این کوه‌ها در فاصله ۱۰۰ کیلومتری شهرستان چابهار قرار گرفته‌است و از دیدنی‌های این شهر محسوب می‌شود. پدیده گل افشانی که می‌توان آن را به آتشفشان فعال گل‌های سرد تشبیه کرد در واقع تشکیل حباب‌های گل در مناطقی از تپه‌ها و پرتاب آنها به بیرون است. برای آنکه این پدیده را ببینید لازم است از ارتفاع ۱۰۰ متری کوه بالا بروید تا در نزدیکی قله حفره‌ای به قطر یک متر را پیدا کنید که محل تشکیل حباب‌های گل بصورت متناوب است.

نشانی: استان سیستان و بلوچستان، ۱۰۰ کیلومتری چابهار، جاده کهیر تنگ
 

چابهار: نقاشی طبیعت بر بوم زمان

کوه های مریخی چابهار (کوه های مینیاتوری)

رشته کوه‌هایی به نام کوه‌های مریخی در فاصله ۵۰ کیلومتری شهر چابهار قرار گرفته‌اند که یکی از بی‌نظیرترین شگفتی‌های طبیعی بشمار می‌روند. این کوه‌ها به سبب زیبایی‌های خارق العاده خود با نام کوه‌های مینیاتوری شهرت دارند. اسامی به کار رفته در اشاره به این ارتفاعات همگی گویای زیبایی خیره کننده این کوه‌ها هستند. گفتنی است کوتاه‌ترین قله این ارتفاعات ۵ متر طول دارد و ارتفاع بلندترین قله آن نیز به ۱۰۰ متر می‌رسد.

شکل و شمایل کوه‌ها با آن شیارهای ظریف ایجاد شده بر دامنه آنها به‌گونه ای است که گویی این تکه از زمین متعلق به سیاره دیگری است. قرارگیری دریا در مقابل کوه‌ها نیز به چشم‌انداز رویایی کوه‌ها زیبایی خاصی بخشیده است. جالب است که بدانید فسیل‌های جانوری بسیاری در نقاط مختلف این کوه‌ها به چشم می‌خورند که می‌توانند نشانگر این باشند که احتمالا در گذشته این مناطق در زیر آب مدفون بوده‌اند.

نشانی: استان سیستان و بلوچستان، ۵۰ کیلو متری چابهار، جاده چابهار گواتر

چابهار: نقاشی طبیعت بر بوم زمان

تالاب لیپار (تالاب صورتی)

شهر چابهار شگفتی‌های طبیعی بیشماری را در خود جای داده‌است که یکی از منحصر به فردترین آنها تالاب لیپار نام دارد و در فاصله ۱۵ کیلومتری ناحیه شرق این شهرستان قرار گرفته‌است. این تالاب با دارا بودن آب‌هایی که رنگ آنها صورتی است شکل متمایزی به خود گرفته‌است و در میان برخی گردشگران به تالاب صورتی مشهور شده‌است. وجود آب‌های کرانه دریای مکران سبب ایجاد پوشش گیاهی متنوع و کم‌نظیر در این منطقه شده‌است و ۴۶ گونه جلبک دریایی خاص و درختان بلوط از جمله برجسته ترین بخش‌های این پوشش گیاهی متنوع هستند.

علاوه بر آن این تالاب زیستگاه جانوری کمیابی است که ۳۰ گونه مختلف از پلانکتون‌های جانوری و حدود ۸۵ نوع ماهی گوناگون در آن حیات دارند. گفتنی است یک مجتمع رفاهی در حوالی این منطقه قرار گرفته است که به موجب آن تفریح و طبیعت گردی در این منطقه برای گردشگران آسان شده‌است.

نشانی: استان سیستان و بلوچستان، ۱۵ کیلومتری چابهار، جاده چابهار گواتر
 

چابهار: نقاشی طبیعت بر بوم زمان

بندر گواتر (خلیج گواتر)


بندر گواتر یا خلیج گواتر نقطه پایانی شهر چابهار است، جایی که تنها با نیم ساعت قایق سواری می‌توان به کشور همسایه یعنی پاکستان رسید. از همان ابتدا که در جاده این بندر دیدنی قرار می‌گیرید شگفتی‌های بسیاری چشم شما را نوازش می‌کند. مناظر آب‌های اقیانوس هند و دشت‌های وسیع سر سبز عبور از این جاده طولانی را لذت بخش می‌کند. علاوه بر آن صخره‌های عظیمی که در کنار سواحل به چشم می‌خورند و موج‌های بلند دریا از جمله چشم اندازهای زیبای بندر گواتر چابهار محسوب می‌شوند.

جنگل‌های بکری در این خلیج قرار گرفته‌اند که بخشی از جنگل‌های بزرگ حرا هستند و تنوع درختان و پوشش گیاهی آنها در کمتر جایی دیده می شود. افزون بر این تعداد ۴۰ نوع گونه مختلف از پرندگان در این منطقه زیست می‌کنند، از این رو یکی از مناطق شکار ممنوع ایران محسوب می‌شود و مورد توجه ویژه از سوی فعالان محیط زیست است.

نشانی: استان سیستان و بلوچستان، چابهار، بندر گواتر
 

چابهار: نقاشی طبیعت بر بوم زمان

درخت مکرزن (انجیر معابد)


شاید برایتان عجیب باشد که یکی از دیدنی‌های چابهار که اتفاقا همواره مورد توجه ویژه گردشگران این شهر ساحلی قرار گرفته است، یک درخت کهن سال باشد. این درخت که در اصل گیاه آن متعلق به هند شرقی است با اسامی درخت مکرزن یا انجیر معابد شناخته می‌شود و سن آن به بیش از یک قرن می‌رسد. از خصوصیات ظاهری آن می‌توان به ریشه مستحکم و تنه قطور با برگ‌های پهن اشاره کرد. اگر در ذهنتان این سوال ایجاد شده است که چطور با گذشت سالها این درخت همچنان به حیات خود ادامه می دهد؟

باید در جواب گفت که دانه‌های این درخت در حکم بذر تازه برای آن عمل کرده‌اند و با افتادن بر روی خاک ریشه‌های جدید بوجود آورده‌اند و از آنجا که فرایند رشد این درخت سریع اتفاق می‌افتد به نظر می‌رسد که با درختی رو به رو هستیم که عمر جاودان پیدا کرده‌است. اگر در فصل بهار از این درخت دیدن کنید می‌توانید طعم بی‌نظیر میوه‌های خاص آن را هم بچشید.

نشانی: استان سیستان و بلوچستان، چابهار، ضلع جنوبی روستای رمین
 

چابهار: نقاشی طبیعت بر بوم زمان

جنگل حرا چابهار


اگر قبلا به جنگل‌های حرا یا جنگل‌های مانگرو در شهرهای جنوبی مانند قشم و بوشهر رفته باشید حتما از چشم اندازهای سحرانگیز جنگلی بی‌نظیر که برای رسیدن به آنها باید از برکه ها عبور کرد و درختان شناور بر آب این جنگل‌ها مطلع هستید. اما اگر تا به حال این جنگل‌ها را از نزدیک ندیده‌اید پیشنهاد می‌کنیم حتما سری به جنگل حرا چابهار بزنید تا این توصیفات زیبا را از نزدیک با چشم خود ببینید. این جنگل بی‌نظیر در جاده چابهار گواتر قرار گرفته‌است و بخش اعظم زیبایی این جاده به دلیل حضور این جنگل همیشه سبز است.

درختان و درختچه‌های این جنگل اغلب تا نیمه در آب فرو رفته‌اند که به همین دلیل هم به درختان دریایی شهرت پیدا کرده‌اند. گذشته از طیف وسیع پوشش گیاهی در این جنگل، گونه های حیوانی کم‌یاب و دوست داشتنی مانند لاک پشت‌ها، دلفین‌ها و مرغان دریایی نیز در این جنگل به وفور دیده می‌شوند.

نشانی: استان سیستان و بلوچستان، شهرستان چابهار، منطقه خلیج گواتر
 

چابهار: نقاشی طبیعت بر بوم زمان

قلعه پرتغالی ها چابهار (قلعه تیس)

اگر به فهرست مکان‌های دیدنی چابهار نگاهی بیندازیم متوجه خواهید شد که تعداد زیادی از آنها در روستای خوش‌منظر و باستانی تیس قرار دارند. یکی از این دیدنی ها نیز قلعه پرتغالی‌ها است که به آن قلعه تیس هم گفته می‌شود و در فاصله پنج کیلومتری از شمال غرب چابهار قرار دارد. این قلعه در واقع یک دژ باستانی با قدمت دو هزار ساله است که بر روی تپه‌های روستا قرار گرفته‌است.

برای ساخت این دژ از مصالح آجر، سنگ و گچ استفاده شده‌است. قلعه یک در ورودی دارد که به فضاهای هشتی شکل متصل می‌شود که مانند اتاقک‌های کوچکی هستند و احتمالا در زمان‌های قدیم حکم محل اسکان نگهبانان را داشته‌اند. گفتنی است دو منار آجری بر بالای قلعه قرار دارد که شکل و شمایل آنها بصورت کامل نمایان نیست اما بر طبق نظر کارسناسان این مناره‌ها به احتمال زیاد متعلق به دوران سلجوقی است. در واقع بخش اعظم این قلعه تاریخی تخریب شده‌است و در حال حاضر به شدت نیاز به مرمت و بازسازی دارد.

نشانی: استان سیستان و بلوچستان، شهرستان چابهار، روستای تیس

 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.